Bloggar är ett bra sätt att dela med sig av erfarenheter och kunskap på. Det är en typ av webbplats som har blivit enormt populär genom åren. Därför dyker det ständigt upp nya spännande bloggar på nätet. Känner du dig sugen på att starta upp en ny blogg? Då kan dessa följande tips garanterat hjälpa dig i designandet och skapandeprocessen.

Var tydlig

Visa tydligt vad det är din blogg handlar om. Man ska snabbt kunna räkna ut vilken typ av blogg det är man har hamnat på. Då kan du snabbare fånga upp de besökare som faktiskt är intresserade av ditt innehåll. Det finns flera saker man kan göra för att tydligt visa vad det är för en typ av blogg man bedriver. Du kan till exempel använda dig av bilder. Du kan även namnge din blogg efter det du vill skriva om. Om du vill starta en blogg som ska handla om hästar och livet med häst kan du döpa din blogg till något i stil med ”Ryttarsnack”.

Väck följarnas nyfikenhet

Ett sätt att väcka följarnas nyfikenhet på är att hitta på spännande rubriker och överskrifter. Om du har tänkt skriva ett blogginlägg om aktier for nyborjare, kan du till exempel skriva ”Så blir du förmögen med hjälp av aktier.” eller något liknande som din rubrik. Rubriker kan göra en enormt stor skillnad.

Du kan även fånga följarna med hjälp av bra bilder, gärna sådana som du själv har tagit med din egen kamera. En bild säger ju mer än tusen ord. Vissa föredrar att kika på bilder än att läsa en lång text. Därför kan det vara bra att bryta av en text med en bild lite då och då. Det ger läsarna en ”paus” i läsandet. Det kan även få dem att vilja läsa ännu mer.

Luftiga sidor och inlägg

Som tidigare nämnt så kan man snabbt bli trött på att läsa långa stycken av text. Försök därför alltid att lämna lite luft mellan styckena så att inlägget blir lättare att läsa. Om man vill kan man sätta in en bild i dessa tomrum. Över lag ska man försöka undvika allt för många klumpar av text. Ju luftigare desto bättre. Det gäller i de allra flesta fall.

Välj ett tema som passar det du skriver om

När det kommer till själva grunddesignen av din blogg, är det alltid en bra idé att välja ett tema som passar ihop med det man har valt att skriva om. Om man skriver om växter och natur kan gröna färger och naturliga former vara passande. Om du skriver om mode och design, kan det vara bättre med en mer klinisk och stilren design. Testa dig gärna fram innan du bestämmer dig för en grunddesign och en palett. Om du har svårt att välja, kan du alltid leta efter inspiration på andras bloggar. Precis som vid skapandet av andra typer av webbplatser kan det vara smart att kika lite på hur andra har designat sina hemsidor.