Har du riktigt svårt att hitta bra inspiration till din hemsida? Det är du inte ensam om. Många kämpar med att hitta användbar inspiration. Här är några exempel på vad du kan göra för att lättare hitta den inspiration du behöver för att kunna skapa den perfekta webbplatsen.

Besök andra hemsidor

Det allra enklaste sättet att hitta inspiration till sin hemsida på är att besöka hemsidor som redan finns. Då kan du själv se vad som fungerar och vad som är mindre bra med en hemsida. Anteckna alla bra saker du stöter på. Anteckna även de saker som du tycker är dåliga med de hemsidor som du besöker. Alla tankar du har kan användas vid skapandet av din egna hemsida. Så försök att besöka andra hemsidor regelbundet för att kunna få en idé om vilken typ av hemsida det är du vill skapa.

Besök helst hemsidor som liknar den typ av hemsida som du vill skapa. Om du till exempel vill skapa en hemsida där du kan läsa om handel med Bitcoin bör du alltså besöka andra sidor med samma fokus. Då blir det lättare för dig att hitta rätt inspiration.

webbdesign-inspiration

Fråga andra 

Att prata med andra människor kan verkligen hjälpa dig att hitta den inspiration du behöver. Det är alltid kul att spåna idéer tillsammans med någon annan. Då kan man upptäcka saker som man kanske inte har tänkt på tidigare. Prata med så många som möjligt och fråga dem vad de tycker att en bra hemsida bör innehålla. Vad är det som gör att de stannar på en hemsida? Vad får dem att interagera med hemsidor mer? Vad tycker de gör en hemsida sämre? Prata med andra och ställ frågor så ofta som möjligt. Då kommer du att få tillgång till en oändlig källa av inspiration och information.

Använd tankekartor och moodboards 

Om man vill börja helt från början kan tankekartor och moodboards hjälpa en hel del. Samla alla dina tankar och idéer på papper så att du får en bättre överblick. Både tankekartor och moodboards kan användas i många olika fall. De är båda riktigt bra verktyg som hjälper dig samla alla dina tankar och idéer på ett och samma ställe. Om man verkligen inte vet var man ska börja med sin hemsida bör du alltid testa att använda dig av moodboards och tankekartor.


Kontakta experter 

Om du verkligen har stora problem med att komma igång med din webbplats, kan det vara nödvändigt att kontakta en expert. Att ta hjälp av en professionell webbdesigner kan vara det du behöver för att komma igång på allvar. Om du har testat det mesta kan det absolut vara värt att lägga lite pengar på experthjälp. Det är inte säkert att du behöver prata med en expert speciellt länge eller ofta. Ofta räcker det med ett tillfälle för att man ska kunna få många bra idéer.