En viktig del av bra webbdesign är användarvänlighet. Ju lättare det är för dina besökare att använda din hemsida desto bättre. Men vad kan man egentligen göra för att göra sin hemsida mer användarvänlig och lättanvänd? Här är några bra tips som hjälper dig med just detta.

Undvik onödigheter

Först och främst bör du skala bort alla onödigheter på din hemsida. Det ska helst inte finnas något onödigt klotter som kan störa dina besökare under deras tid på sidan. Ju fler saker de ser på skärmen på samma gång, desto mer distraherade kommer de att bli. Det vill man helst undvika om man kan.

Onödigheter kan vara allt från för många bilder till onödiga stycken av text. Försök att hålla hemsidan så simpel och stilren som du bara kan. Se vad du kan hitta för onödigheter på din hemsida. Hittar du något som kanske inte fyller någon riktig funktion? Ta då bort det.

Guida besökarna

Det är alltid bättre att vara extra tydlig än otydlig när det kommer till navigationen på hemsidan. Många besökare tröttnar snabbt om de inte vet vart de kan hitta den information de söker. Det tar inte många minuter innan de flesta ger upp. Därför måste man alltid se till att hemsidan är lätt att navigera. Du kanske tycker att din hemsida är tydlig, men ibland måste man försöka att se på saker genom någon annans ögon. Ett bra tips är att fråga andra vad de tycker om hemsidan och hur lätt de tycker att det är att navigera sig runt på den.

Man kan förbättra en hemsidas navigation genom att förtydliga länkar, menyer och flikar. Besökarna ska aldrig tvivla eller känna sig vilse på din hemsida. Hjälp dem att hitta rätt på sin väg genom din hemsida så kommer de att få ett mycket mer positivt intryck av den.

web

Anlita proffshjälp

Om man verkligen vill ta sin webbdesign ytterligare ett steg längre kan man alltid betala för proffshjälp och anlita en webbdesigner. Om du känner att du inte har råd med detta kan du alltid läsa mer om ekonomi och aktier här hos Aktiefeed.se.

En webbdesigner arbetar heltid med att designa snygga och funktionella hemsidor åt andra. Det betyder att de har otroligt mycket erfarenhet inom ämnet, vilket kan hjälpa dig att skapa en riktigt användarvänlig hemsida. Det kostar såklart en slant, men det är helt klart värt investeringen. Om du själv har svårt att komma på idéer som kan göra din hemsida mer användarvänlig, tveka då inte att vända dig till en webbdesigner. De hjälper dig igenom hela processen och ser till att hemsidan blir perfekt.

En webbdesigner kan även hjälpa dig att hitta andra brister i din hemsida. Man kan alltså potentiellt slå flera flugor i en smäll. Om du anlitar en webbdesigner bör du be dem att ta en ordentlig titt på din hemsida som den ser ut just nu. Det kan hjälpa er båda med processen.