Om man inte vill spendera tusentals, eller till och med tiotusentals, kronor på en webbsida kanske man använder en webbsidebyggare som Wix eller WordPress, men det är ganska vanligt att man då fastnar — Hur gör man egentligen så att webbsidan ser snygg och ordentlig ut? Hur gör man för att den ska se professionell ut… även om den inte utvecklades av en professionell webbutvecklare? I den här artikeln pratar vi om 3 olika tips som du kan använda för att få din hemsida att se professionell ut.

1. Se till att temat passar din industri

Det första du behöver göra är lite forskning. Leta efter andra webbsida av samma niche eller i samma industri och se vad dem gör, och försök att något efterlikna de designer du hittar. Till exempel så ser svenska nyheter ofta samma, eller ungefär samma ut oavsett vilken sida du besöker. Många medicinska webbsidor har ett liknande utseende. Många webbsidor som säljer viss teknologi har webbsidor som liknar varandra. Ta reda på vad som funkar för dina konkurrenter och prova att göra samma sak.

2. Mindre är mer

Försök inte att proppa hemsida full med allt som en besökare någon skulle vilja ha–när det gäller design är mindre ofta mer. Om du har för mycket på din hemsida vet man inte vart man ska fokusera ögonen, och webbsidan kan faktiskt bli irriterande snarare än bra. Ha bara med den som faktiskt behövs på din webbsida. Gör det lätt för besökare att veta vad de borde titta på genom att ha en fokuspunkt på webbsidan.

3. Glöm inte mobiler

Nuförtiden är det väldigt vanligt att man besöker hemsidan från mobilen–därför är det lika viktigt att din mobilsida ser bra ut som att din webbsida ser bra ut när du visar den på datorn. Ta dig tid att fixa till sidan och se till att den ser så bra ut som möjligt på alla olika enheter. Eftersom så många besökare kommer från mobilen förlorar du en hel del nyfikna ögon när du inte tänker på mobiler.